Hoewel het aantal telefoons sterk is toegenomen in de afgelopen jaren, is het vergelijken van modellen iets makkelijker geworden! Er zijn online handige vergelijkingstools te vinden, waarmee u telefoons razendsnel kunt vergelijken op basis van hun specificaties. Op deze pagina leest u meer over het vergelijken van telefoons. Door de prachtige vormgeving van de nieuwste modellen van merken als Apple en Samsung, zijn mensen al snel geneigd om voor dergelijke telefoons te kiezen. In veel gevallen hebben zij de goede specificaties van een dergelijk toestel echter helemaal niet nodig! Zo betalen ze voor iets, waarvan ze niet optimaal gebruik zullen maken. Dit is zonde en daarbij relatief makkelijk te voorkomen.

 

Een telefoon uit het topsegment vergelijken

De beste telefoons van dit moment worden volgens velen geproduceerd door merken als Apple en Samsung. Ook OnePlus is een producent van kwalitatief goede telefoons. Een belangrijk verschil tussen Samsung, Apple en OnePlus is de prijs van modellen. De nieuwste telefoons van OnePlus kosten vaak niet meer dan vijf- of zeshonderd euro. Daar waar de telefoons van Apple en Samsung een prijs van tegen de duizend euro hebben. In 2018 werd de eerste telefoon geïntroduceerd, waarvan het goedkoopste model duurder is dan duizend euro. Een grens die enkel door Apple werd overschreden!

Samsung biedt ook telefoons in een lager segment

Een ander verschil tussen deze aanbieders is het feit dat Samsung haar toestellen in verschillende segmenten aanbiedt. Naast de toestellen uit het topsegment, biedt dit bedrijf ook goedkopere alternatieven aan. Kies bijvoorbeeld voor een model welke al enige jaren oud is. Deze modellen zijn nog steeds van een goede kwaliteit, maar kosten aanzienlijk minder.

Telefoon kopen in het middensegment

De telefoons van Samsung zijn niet de enige toestellen binnen het middensegment van de telefoonmarkt. Ook merken als LG en Huawei bieden hun telefoons aan voor een gemiddelde prijs. Ondanks de lagere prijs van deze telefoons, is de kwaliteit hiervan nog altijd relatief hoog! De camera is weliswaar minder dan de camera in de beste telefoons van Apple en Samsung, de overige specificaties volstaan voor veel telefoongebruikers. Daarbij bieden deze producenten vaak de mogelijkheid om het geheugen van het toestel uit te breiden met een geheugenkaartje. Dit is bij Apple niet mogelijk.

Vooraf een wensenlijstje opstellen

Om het vergelijken van telefoons makkelijker te maken, is het raadzaam om vooraf een wensenlijstje op te stellen. Op zo’n wensenlijstje kunt u voor uzelf aangeven, aan welke specificaties een toestel moet voldoen. Wilt u een toestel met een haarscherpe camera? Geeft u de voorkeur aan een groot intern geheugen om muziek op uw telefoon te kunnen zetten? Binnen welk budget moet het toestel vallen? Enzovoorts. Door vast te houden aan zo’n lijstje voorkomt u dat u verleid wordt door het prachtige design van de nieuwste iPhone van Apple of een nieuw model van Samsung.

Tip: kijk ook eens naar mogelijkheden om een refurbished telefoon aan te schaffen! Deze telefoons zijn tweedehands en worden uitgebreid gecontroleerd op defecten en slijtage door de verkoper hiervan.