Vaak kiezen mensen die voor het beste toestel willen gaan, voor een telefoon van Samsung of van Apple. De kwaliteit van de beste telefoons van Samsung doet niet onder voor die van een iPhone. Integendeel! In de afgelopen jaren is de kwaliteit van smartphones van Samsung sterk toegenomen, wat het steeds aantrekkelijker maakt om voor deze toestellen te kiezen. Daarbij biedt Samsung een veel breder assortiment aan toestellen aan, dan Apple momenteel doet. Zo biedt Samsung bij ieder budget een passend toestel!

Als nadeel van Samsung kan worden aangemerkt, dat het bedrijf na verloop van tijd geen updates meer aanbiedt voor oudere modellen. Dit maakt dat het onverstandiger is om voor een toestel van twee of drie jaar oud te kiezen, als u deze een lange tijd verwacht te gebruiken. U mist mogelijk belangrijke veiligheidsupdates, als het toestel niet van een nieuwe update kan worden voorzien.

Telefoons van Samsung voor ieder budget

Reeds werd al beschreven, dat Samsung een breed aanbod aan telefoons biedt. De S-serie van Samsung behoort al jaren tot de populairste en kwalitatief beste reeks telefoons van deze producent. Naast de S-serie heeft Samsung een goedkopere J- en A-serie. Deze toestellen worden voor prijzen van een paar honderd euro aangeboden, wat veel lager is dan de prijs voor een telefoon uit de S-serie. Het is verstandig om vooraf voor uzelf te bepalen over welke specificaties het toestel moet beschikken. Toestellen uit de S-serie zijn bijvoorbeeld van een prachtige camera voorzien, terwijl de camera van een model uit de A-serie vaak minder goed is.

Samsung telefoon kopen met abonnement of prepaid

U kunt bij de aanschaf van een Samsung telefoon kiezen tussen een los toestel, of een toestel op afbetaling. In dit laatste geval kiest u voor abonnement, waarmee u het toestel maandelijks voor een deel aflost. Modellen uit de S-serie zijn dermate duur, dat het vaak verstandig is om voor een combinatie met een abonnement te kiezen. In het geval van goedkopere modellen, kan het slim zijn om deze als los toestel te kopen. Dit is vaak voordeliger, omdat over de aflossing ook rente betaald wordt.