Apple produceert met haar iPhone al jaren een van de populairste smartphones. Waar deze smartphone in het verleden voornamelijk uitblonk vanwege zijn prestaties, koopt men het toestel tegenwoordig vanwege het design en de intuïtieve werking. Qua prestaties en specificaties doen de nieuwste modellen van Samsung of bijvoorbeeld OnePlus niet onder voor een iPhone van Apple. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden om iPhones van Apple met elkaar te vergelijken. Vaak sluit ook een wat ouder model iPhone aan op de wensen van gebruikers.

Tip: informeer naar kortingen voor een iPhone van Apple! Onder meer studenten kunnen rekenen op een studentenkorting van 5-10% bij de aanschaf van een losse iPhone. Door de hoge prijs voor een iPhone levert dit een fijne besparing op.

Een geschikte iPhone van Apple vinden

Voordat u de verschillende toestellen van Apple met elkaar vergelijkt, is het verstandig om een lijstje met wensen op te stellen. Wilt u bijvoorbeeld een telefoon met een hele goede camera? Geeft u de voorkeur aan een toestel met een groot intern geheugen? Enzovoorts. Op basis van dit wensenlijstje wordt het makkelijker om de verschillende telefoons met elkaar te vergelijken. Zoals eerder beschreven werd kan een ouder model iPhone ook volstaan! Apple biedt vaak nog vele jaren updates aan voor een oudere iPhone, waardoor u deze zeker nog drie tot vier jaar kunt blijven gebruiken.

Tip: kijk ook eens naar de mogelijkheid om een refurbished iPhone te kopen! Dit is een tweedehands model, die uitgebreid gecontroleerd is door een externe verkoper. Vaak zit op deze toestellen een garantie van zes tot twaalf maanden.

Voordelen van een iPhone

Een iPhone biedt gebruikers verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de eenvoud bij het koppelen van een iPhone aan andere apparaten van Apple, zoals een tablet of Macbook. Zo kunnen verschillende agenda’s en bijvoorbeeld e-mailaccounts heel eenvoudig aan elkaar gekoppeld worden. Door ook Apple TV te kopen, kunt u vanaf uw iPhone beelden naar een televisiescherm streamen. Handig, wanneer u uw vakantiefoto’s aan anderen wilt laten zien! Het is lastiger om een iPhone te koppelen aan apparaten met Android als besturingssysteem.