Zó haal je het beste uit jouw webmail

Zó haal je het beste uit jouw webmail

tactieken en websites? Dan hebben we goed nieuws voor je: dat kan prima. Zonder bots, maar wel met behulp van gepersonaliseerde campagnes op social media en mailingtools. Hoe haal je het beste uit jouw webmail? Lees de tips in dit artikel om heel wat wijzer te worden!

Wat is webmail en hoe kun je het gebruiken?

Iedereen maakt tegenwoordig gebruik van webmail. Je kunt heel eenvoudig bij jouw eigen webmail inloggen om privé of zakelijke berichten te lezen. Daar is webmail in eerste instantie ook voor bedoeld, maar tegenwoordig kun je er nog veel meer doen. Zo gebruiken mensen hun XS4ALL webmail om een mailinglijst aan te leggen. Ze maken bijvoorbeeld een database aan om mailtjes te sturen naar (potentiële) klanten. Hoe langer de e-maillijst, hoe meer kans dat er een verkoop is. Zodoende hebben sommige bedrijven en ondernemers als doel om hun mailinglist zoveel mogelijk te doen groeien. Sommige personen vergissen zich er echter in hoe ingewikkeld dit is.

Stuur persoonlijke berichten aan jouw doelgroep

Onze tips wat betreft het gebruik van webmail voor marketing sturen jou de juiste richting in. Maak niet langer gebruik van louche websites, maar haal het meeste uit jouw e-mailadres. Daarmee win je uiteindelijk de strijd in een markt vol concurrentie. Ten eerste raden we aan om gepersonaliseerde campagnes te maken met een specifieke boodschap voor een bepaalde groep klanten. Natuurlijk moet je wel weten wat jouw target-groep is. Welke leeftijdsgroep heeft mogelijk interesse in jouw e-mail campagne? Maak vervolgens berichten die passen bij deze groep zodat ze zich aangesproken voelen.

 

Gebruik handige mailing tools 

Ten tweede raden we aan om mailing tools te gebruiken die ingebouwde analyses geven van jouw campagnes. Denk aan CTR, het aantal klikken, het meest populaire bericht en de tijd waarop de meeste e-mails geopend werden. Dit geeft meer inzicht in wat wel en niet werkt. En je ontdekt dat je jouw webmail voor veel meer kan gebruiken dan het versturen en ontvangen van berichtjes alleen. Er worden tegenwoordig heel wat marketingcampagnes mee georganiseerd. Hoe handig!

admin