Waarom je niet perse een nieuwe telefoon wilt

Waarom je niet perse een nieuwe telefoon wilt

Een nieuwe telefoon, als in kakelvers van de band. En waarom die je die niet perse wilt hebben. Ja, dat kan best een pittige discussie zijn. Een nieuwe telefoon heeft namelijk lang niet alleen maar voordelen, sterker nog een nieuwe telefoon heeft ook nadelen. Een van de nadelen van een nieuwe telefoon is bijvoorbeeld de prijs. Een nieuwe telefoon kan daarnaast nog meer nadelen hebben. Denk hierbij aan kinderziektes. Net nieuwe telefoons zijn namelijk nog niet zo goed getest. Dit zorgt ervoor dat de telefoons nog niet 100% naar wens kunnen functioneren. Er zijn echter meer redenen om misschien niet direct te kiezen voor een nieuwe telefoon, maar eerder voor een refurbished iPhone x.

Slecht voor het milieu

Veel telefoons zijn nog helemaal prima. Die hoeven helemaal niet ingeruild te worden. Een goede telefoon kan dus nog prima een paar jaar mee. Dan is er dus ook helemaal geen reden om een nieuwe telefoon te kopen. Het maken van een nieuwe telefoon kost al snel 16kg aan Co2 uitstoot. Die uitstoot bespaar jij dus wanneer je geen nieuwe telefoon koopt maar een refurbished variant.

Kinderziektes

Ook hebben nieuwe telefoons vaak nog een boel kinderziektes. Deze worden meestal gladgestreken door middel van updates. Wanneer je een nieuwe telefoon koopt heb je al deze updates nog niet, vaak met als gevolg een nog niet goed werkende mobiele telefoon voor een heleboel geld. Bij de grotere merken worden deze updates vaak wel snel uitgerold en heb je er na een paar weken geen last meer van. Toch zijn er ook tal van verhalen op het internet te vinden van updates die de problemen alleen maar erger maken. Een ouder toestel is en blijft een goed alternatief.

De prijs

En misschien wel de belangrijkste; de prijs. Een nieuwe telefoon kost tegenwoordig soms meer dan 1000 euro. Van dat geld kun je een heleboel andere leuke dingen doen. Geld kun je maar één keer uitgeven dus denk goed na of je die telefoon inderdaad wilt kopen of dat er nog andere dingen op je verlanglijstje staan. Zo kun je bijvoorbeeld op reis gaan of een mooie nieuwe trui. Er zijn zoveel dingen die je ook met dat geld kunt doen.

Succes

Ik wens je heel veel succes bij het uitzoeken van een nieuwe of refurbished telefoon. Ik denk dat het met de tips uit deze blog zeker moet lukken. Ik hoop dat je uiteindelijk een verstandige keuze maakt. Besluit je toch een nieuwe telefoon te kopen? Dan wens ik je natuurlijk veel plezier en succes met je aankoop!

admin