Veilig internetten op mobiel in het buitenland

Veilig internetten op mobiel in het buitenland

VPN

Je kent het wel. Je bent aangekomen op je vakantiebestemming en wil het thuisfront melden dat je veilig aangekomen bent en dat alles goed met je gaat. Je bekijkt welk open WIFI netwerk er beschikbaar is en verbind met het netwerk. Echter, er zijn veel gevaren aan het gebruik maken van een open Wifi verbinding. deze zullen in dit artikel worden besproken.

 

Gevaren van een open Wifi netwerk

Er zijn veel gevaren aan het gebruik maken van een open Wifi netwerk. Allereerst bestaat de kans dat hackers je kunnen aanvallen en bij je gegevens kunnen komen.  Met een open wifi verbinding kost het hackers namelijk heel weinig moeite om toegang te krijgen tot het apparaat waarmee jij gebruik maakt. Hackers kunnen tussen de verbinding tussen jou en een wifi netwerk gaan zitten. Hierdoor communiceer je met je apparaat dus niet een hotspot, maar direct naar de hacker. Zo kan het zomaar voorkomend dat wanneer jij gebruik maakt van een open Wifi netwerk in het buitenland, hackers bij je bankgegevens kunnen komen en jij binnen een aantal minuten geen geld meer op je rekening hebt staan. Dit is natuurlijk niet prettig als je aan het genieten bent van je vakantie.

Er zijn ook apparaten die automatisch verbinding maken met een open Wifi netwerk in de omgeving. Hierdoor heb je zelfs geen handeling verricht, maar loop je wel veel risico. Gelukkig kan je het automatisch verbinding met een netwerk uitzetten op je telefoon. Daarnaast is er nog een oplossing die je beschermen tegen de gevaren van een open Wifi netwerk.

Maak gebruik van een VPN

Gelukkig is er een manier waardoor je wel gebruik kan maken van een open Wifi netwerk zonder dat je de gevaren hebt. Dit kan namelijk met een VPN verbinding. VPN staat voor virtual private network. Zoals de naam al doet vermoeden is een VPN verbinding een beveiligde verbinding tussen een apparaat en een netwerk. Met een VPN verbinding komt er dus een schakel tussen. Alle data wordt via een VPN verbinding omgeleid en dit zorgt ervoor dat niemand weet wat jij op het internet aan het doen bent en dat niemand bij je gegevens kan komen. Hierdoor kan je met een gerust hart gebruik maken van een open Wifi netwerk in het buiteland.

Je kan niet zomaar gebruik maken van een  VPN verbinding. Deze moet je namelijk afsluiten bij een VPN provider. Er zijn verschillende VPN providers.  Een populaire en goede VPN provider is Nordvpn. Deze provider is al enige tijd een betrouwbare VPN aanbieder. De verbinding met NordVPN zijn bovendien altijd erg snel. Hierdoor kan je snel en veilig  gebruik maken van internet op je telefoon.

admin