Kies het telefoonabonnement dat bij jou past

Kies het telefoonabonnement dat bij jou past

De aanschaf van een nieuwe telefoon gaat gepaard met het afsluiten van een telefoonabonnement of het aanvragen van een prepaid simkaart. Waar men in het verleden vrijwel altijd voor een prepaid simkaart koos, kiest men tegenwoordig vaker voor een mobiel abonnement met toestel. Bij zo’n abonnement betaal je maandelijks een deel van het toestel af, zodat je deze aan het eind van de contractperiode mag houden. Mocht je voor een van de nieuwste telefoons kiezen, dan kan het noodzakelijk zijn om vooraf een aanbetaling te doen. De hoogte van deze aanbetaling is afhankelijk van de waarde van het toestel en je maandelijkse lasten voor het abonnement.

Verschillende soorten telefoonabonnement

Telefoonabonnementen worden in verschillende vormen aangeboden. Een prepaid simkaart is geen abonnement, omdat je hierbij enkel tegoed verbruikt als je belt of sms’jes verstuurt in een maand. Mocht je de telefoon een maand niet gebruiken, dan betaal je hier geen kosten voor. Dit zou wel het geval zijn, wanneer je een toestel combineert met een mobiel abonnement of een sim only bundel. Welke van deze abonnementen het beste bij je past, is van verschillende factoren afhankelijk.

Tip: maak voor het afsluiten van een abonnement een handig overzicht voor jezelf, met het verbruik van belminuten, sms’jes en mobiele data uit de afgelopen jaren.

Sim only bundel of telefoonabonnement

Bij een telefoonabonnement combineer je de aflossing van een toestel met het verbruik van belminuten en mobiele data. In het geval van sim only bundels schaf je geen toestel af op basis van een maandelijkse aflossing. Je betaalt daardoor alleen voor het verbruik van belminuten, mobiele data en sms’jes. Op internet vind je handige vergelijkingstools, waarmee je heel eenvoudig het voordeligste abonnement kunt vinden. Vaak kun je een abonnement direct afsluiten vanuit zo’n vergelijkingstool. Voor welk type abonnement kies jij?

admin