Refurbished iPhone 7 plus: wat is het en wat zijn de voordelen?

Refurbished iPhone 7 plus: wat is het en wat zijn de voordelen?

De smartphonemarkt is constant in beweging en elke maand (om niet te zeggen elke week) worden er nieuwe modellen op de markt gebracht. Vaak weten mensen die op zoek zijn naar een nieuwe smartphone precies van welk merk en welk model ze zoeken. Helaas zijn de nieuwste modellen het duurste. Gelukkig kun je tegenwoordig ook een refurbished telefoon kopen. Neem bijvoorbeeld een refurbished iPhone 7 plus. In dit blog gaan we in op de voordelen van het aanschaffen van zo’n refurbished iPhone 7 plus.

Refurbished iPhone: wat is het eigenlijk?

Refurbished iPhones zijn telefoons die al gebruik zijn door iemand anders. Maar het kunnen ook telefoon zijn die om de een of andere reden is teruggestuurd naar de fabrikant. Vaak is er technische niets mis met de telefoons. Ze worden dan ook opnieuw te koop aangeboden, met een gereduceerd tarief. De iPhones kunnen worden teruggestuurd, eenvoudigweg, omdat de klant de aankoop toch niet ziet zitten. Tegenwoordig wordt vaak een proefperiode aangeboden en als het dan niet aan de wensen voldoet kan de telefoon worden terug gestuurd. Deze iPhones zijn dan ook eigenlijk gewoon nieuw. Maar het is ook mogelijk dat er iets mis is met de telefoon en de huidige gebruiker het niet waard vind om de telefoon te laten repareren. Hij kan de iPhone dan verkopen aan een partij die iPhone opknapt en daarna weer verkoopt. Vaak ook nog met een ruime garantieperiode.

Refurbished iPhone 7 Plus: de voordelen

Je hebt besloten om een nieuwe telefoon aan te schaffen, maar de allernieuwste iPhone is veel te duur. En de iPhone 7 Plus is je ook nu goed bevallen. Je gaat dan ook op zoek naar dit type iPhone. Nu sta je voor de keuze om een geheel nieuwe iPhone te kopen of een refurbished iPhone 7 Plus. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van deze laatste optie? We bespreken er vier:

Veel goedkoper dan een nieuwe

Dit is het meest logische voordeel: het aanschaffen van een refurbished iPhone 7 Plus is een stuk goedkoper dan een nieuwe. Het kan je zomaar 50% schelen. Dat is op een nieuwe prijs van € 499,- toch al gauw een besparing van € 250,-.

Gecontroleerd op mankementen

Een refurbished iPhone wordt voor verkoop eerste helemaal gecontroleerd en getest. Blijkt de iPhone mankementen te hebben die niet repareerbaar zijn, dan zal de iPhone ook niet worden ingekocht. Hierdoor weet je dat de iPhone die jij koopt geen grote mankementen heeft gekend.

2 jaar garantie

Bij de meeste aanbieders van refurbished iPhones krijg je twee jaar garantie op de aangekochte refurbished iPhone 7 Plus. Dit is al langer dan je krijgt bij Apple zelf. Hier krijg je maar een jaar garantie. Dit is natuurlijk gunstig voor jou, omdat je op deze manier weet dat als er iets mankeert aan jouw telefoon je terug kan naar de verkoper. Dit geeft alleen maar meer zekerheid.

Je draagt bij aan een duurzame wereld

Door te kiezen voor een refurbished iPhone 7 Plus draag je ook nog eens bij aan een duurzamere planeet. Door dat jij een refurbished iPhone koopt, voorkom je dat deze op de afvalberg beland. Daarnaast als meer mensen net als jij een refurbished iPhone kopen, hoeven er minder nieuwe telefoons gemaakt te worden. Hierdoor hoeven er minder zeldzame grondstoffen gewonnen te worden en gebruikt te worden.

Het kopen van een refurbished iPhone, welk model dan ook, heeft vergeleken met een nieuwe vele voordelen.

admin